Personlig ledelse når det er allerbedst - en formand træder af!

Dagens morgen nyheder fyldes af OL - skønt - og så den store, for nogle, overraskende nyhed om Pia Kjærsgaard afgang som formand for Dansk Folkeparti i 17 år. Og selvom jeg ikke deler den politiske holdning, kan jeg ikke lade være med at beundre denne lille og yderst vedholdende kvinde, som i den grad har formået at få sit navn cementeret godt og grundigt ind i dansk politik. Hun har taget tæv, siddet ved forhandlingsbordene, og hun har søgt og fået indflydelsen. For os kvinder kan hun kun være en rollemodel på at det betaler sig at være vedholdende, være flittigt og have et godt bagland, som hun kan læne sig ubetinget op af. Her tænker jeg på hendes mand som ikke er en offentlig person men som blandt tjener rollen som den evige klippe der uanset storme og holdninger, er der for hende. Dét synes jeg er stort! Og meget kærligshedfyldt. Ingen tvivl om at en af indgredienserne for Pia´s succes som menneske og politikker kan findes her.

Som leder er hun også en rollemodel værdig. Uanset hvad man mener om hendes holdninger, hendes politik, bliver hun af sine politiske kollegaer på Christiansborg kaldt for et "ordentlig og reelt menneske som for hvem, en aftale er en aftale og den holder man" Det er da ikke så ringe ord at få om sin person, synes jeg!

Ledelse er ikke noget man bliver ansat til - det er noget man bliver valgt på udfra sine menneskelige egenskaber. Folk føler tillid og følger intutivt personen fordi personen udviser troværdighed, er til at forstå og er ordholdende. Vigtige egenskaber i ledelse når man har med mennesker at gøre. Tillid og troværdighed og ordholdende. Man holder hvad man lover.

Netop nu hører jeg i radionen at Pia svarer "jamen der er jo ikke noget der gør ondt for jeg har jo selv valgt" - Præcis, det er netop det, som det handler om. At træffe sine beslutninger udfra sine egne værdier og overbevisninger så giver det mening!

Spændende hvad de næste dage bringer i den politiske verden for uanset hvad man arbejder med, om det er politik eller andet, for at leve et lykkeigt og godt liv, skal vi som individer træffe store og små personlige beslutninger og de giver kun mening, når vi har ofret tid på beslutningsprocessen og være gode til at lytte til maven!

Dette er IKKE et politisk indlæg - det er et indlæg om personlig ledelse når det er allerbedst.

kh

Gitte Houmand

Skrevet af Gitte Houmand kl. 12:18
personer har besøgt siden

0 kommentarer :

Kommentér