6 fantastiske coachingår i egen business

December 2007 blev jeg selvstændig coach!

Jeg husker tydeligt den lange beslutningsproces der lå forud. Jeg var lige blevet certificeret som life- & businesscoach hos Manning Inspire maj måned samme år, og ingen ord kan beskrive den lykkefølelse af stolthed og "Jeg gjorde det sgu", som jeg var fyldt op med!

For første gang i mit liv, ramte jeg min rette hylde!

 • Jeg VILLE coache, hjælpe og gøre en forskel, bidrage og skabe udvikling, ejerskab og ansvar for andre mennesker.
 • Jeg VILLE være COACH med store blogbogstaver, for derigennem at sætte mig selv i absolut bedste førerposition om at være glad og tilfreds, og samtidig løbende udvikle mig.
 • Jeg ville være selvstændig med muligheden for, og retten til selv at bestemme mine kunder, opgaver, fritid, sted, økonomi.

Det hele så jeg for mit indre, eller rettere, jeg mærkede det så kraftigt, men havde endnu ikke lært at lytte RIGTIG efter. Jeg var stadig meget styret af hjernen, og dens fornuftige rationelle måde at anskue nye situationer på, så derfor havde jeg mange bekymringer og overvejelser, som jeg faktisk brugte relativ meget tid på, FØR jeg turde kaste mig ud i det. Fra maj til december, et halvt år - er for nogle ikke lang tid. For mig var det lige præcis den tid, der skulle til, før jeg var klar til at "satse" og gå all in. All in var for mig 100% fokus på at være selvstændig og uafhængig af andre indtægtskilder.

Nogle af mine bekymringer og frygte var blandt andet:

 • Var jeg dygtig nok?
 • Kunne jeg i det hele taget coache mere end bare 1 time af gangen?
 • Og kunne jeg leve af at coache?
 • Kunne jeg holde fokus på målet, holde kunden fast, motivere, skabe indsigter?
 • Hvordan VAR en dygtig coach egentlig?
 • Og var jeg det, kunne jeg blive det?
 • Havde jeg den "rigtige" indstiling som coach?
 • Kunne jeg virkelig gøre en forskel for andre mennesker?
 • Hvor skulle kunderne komme fra?
 • Hvordan skulle jeg kunne sælge noget, jeg ingen erfaring havde i?
 • Hvordan kunne jeg tjene på det?
 • Hvordan kunne jeg gennemføre et helt coachingforløb med opfølgninger, notater, værktøjer, fakturaer, logs, afslutninger og mersalg?
 • Hvad med salg, markedsføring, kontor, hjemmeside, regnskab - kunne jeg sørge for det hele selv?
 • Og hvad kom først?
 • Skulle jeg have et arbejde ved siden af, for at det kunne køre rundt?
 • Hvem skulle mine kunder være og hvordan fik jeg fat på dem?
 • Hvordan lavede jeg en forretningsplan?
 • Hvor fik jeg penge fra til at komme igang?
 • Hvad ville andre tænke?

Når jeg her læser (nogle) af mine (dengang) bekymringer, er jeg kommet langt fra dengang og til idag. Jeg tog springet, fordi jeg lyttede til mit hjerte og mærkede efter i maven - startede stille op fra hjemmeadressen og tog ud og coachede "kaniner" på cafeer for at fortælle om min kunnen, og lod dem opleve på egen krop, hvordan coaching kunne gøre forskel. Jeg holdte små foredrag rundt omkring i byen og landet, og spredte målrettet mine budskaber. Langsomt fik jeg kunder. Jeg var tovholder for coaching netværk og holdte mig i det hele taget til, for at være i coachingmaskinrummet. Jeg coachede alt og alle jeg kunne komme i nærheden af. 

Fagligt og menneskeligt har disse 6 år været de bedste år af min karriere. Der har været mange store øjeblikke for mig og jeg kan kun opfordre alle, der går med en "iværksætter" i maven - spring ud i det. Har du lysten og troen på dig selv og dit produkt, er det alle forsøg værd!

Jeg er meget taknemmelig for alle de mennesker, jeg møder på min vej, og som viser mig ubetinget tillid, saft og kraft til at arbejde med sig selv. For mig er det en stor gave at se og mærke mennesker udvikle sig.

Tak til mine kunder, samarbejdspartnere, støttere, familie og nære venner, for 6 fantastiske coaching år i egen business - uden jer var jeg her ikke!

Det er guld for mig og det som gør, jeg bliver ved. 

kh
Gitte..

 

Skrevet af Gitte Houmand kl. 11:22
personer har besøgt siden

4 kommentarer :

Kære Gitte,

Af hjertet tillykke med de 6 år - Flot gået - Men du er jo også i besiddelse af en arbejdsiver og - gejst som de få - og det belønnes.

Tænker jævnligt tilbage på dit generøse tilbud om hjælp/coach ifm min jobsøgning i 2009/10 - Tak for super input og godt indspark - og fortsat held og lykke med det, du er bedst til ...

Bedste hilsner
Susanne
15. december 2013 kl. 10:17
Gitte sagde...
Kære Lotte og Henrik
Mange tak for jeres kærlige ord, som varmer meget.
Hold fast i drømmene og gå efter det, som I mærker er rigtigt for jer. Mærk-mærk-mærk. Da jeg først slap ALLE tankerne og tog beslutningen om at "gøre det" blev jeg belønnet med energi, målrettethed, glæde, overskud og stort set alt, hvad jeg stod i af førstegangsoplevelser, håndterede jeg med ro og et skridt af gangen. Og sådan er det bare for de fleste.
Når vi først slipper bekymringerne og kaster os ud i det vi har lyst til, er vi i kontakt med os selv og derfor giver det både mening og værdi for os.
Just do it:-)
kh
Gitte
ps. og tak til jer begge for at I er en del af mit netværk ..
13. december 2013 kl. 11:34
Henrik Nielsen sagde...
Kære Gitte.

Hjertelig tillykke med jubilæet.

Det er bare så sandt, det du skriver. Det handler om at TURDE og så GØRE det.
For mig er du en evig inspirator og motivator til at gøre forskellige tiltag med henblik på at blive mig selv.
Og med dette fine indlæg har du yderligere bestyrket mig i, at jeg er på vej..........
Tak for at være en del af dit netværk - jeg kigger nok forbi snart til en kop kaffe.

Dbh
Henrik Nielsen
10. december 2013 kl. 05:20
Kære Gitte
Det hjerteligste tillykke skal du ha, at læse din tekst er klart den energi du udtrykker. En energi med power, mod og kraft til at gå ind i den transformations proces du som selvstændig iværksætter har været igennem. Du er beviset på at vi skal gå med passionen og slippe frygten .. Når jeg møder dig, og læser det du skriver - Jah så får jeg en eller anden kraft i mig der siger " JO DU KAN "
Jeg er slet ikke i tvivl om du gir af hele dig til dine kunder. Det gør du som ven.
Med lidt symbolsk så står 6 for bogstavet F og her kan jeg kun sige et ord om dig: FANTASTISK.
Tak for at få lov at være en del af dit netværk.
Kærlige hilsner
Lise-Lotte Bonné
10. december 2013 kl. 12:41

Kommentér