At være ledig OG føle kontrol på den gode måde.

Jeg har coachet mange ledige gennem de sidste år. Og det første jeg lægger mærke til, er deres kropssprog. Hvordan de taler om situationen, om sig selv, hvilke tanker og overbevisninger de har om sig selv i forhold til at få et nyt job. Hvordan deres stemmeleje er,  hvordan de sidder og hvordan de bruger deres arme til at udtrykke sig med. Denne "aflæsning" sker i mig helt ubevidst men som jeg anvender bevidst fordi jeg arbejder med det professionelt.Det jeg vil sige med det, er, at vi alle aflæser hinanden´s kropssprog ubevidst. Og derfor skal vi være opmærksomme på, hvilke signaler vi sender med det. 

At være aktiv jobsøgende 2013 er et 100% fuldtidsarbejde!

Hvis du er ledig, er du ikke kun ledig, når du søger job og går til samtaler. Du er ledig hele tiden og skal derfor være opmærksom på, hvordan du taler om dig selv og din egen situation, når du møder mennesker "udenfor" jobsøgningen. Det er væsentligt om du taler konstruktivt og realistisk om dig selv og situationen ELLER om du taler nedsættende og kritisk om dig selv, dine muligheder og hele jobmarkedet! 

Jeg kan kun anbefale med hjertet at du går ALL IN som ledig. På den gode måde. Hvor det er dig der har kontrollen over det som du har indflydelse på. Dvs. din måde du tænker om dig selv på og måden, du planlægger dine dage på. 

  • Træk i "arbejdstøjet" og gå på arbejde, dvs. ind på dit eget kontor ELLER få dig en GRATIS skrivebordsplads i et nærliggende kontorfællesskab ELLER etabler det selv, hvis du er en igangsætter.
  • Mød på et bestemt tidspunkt hver dag og hold på et bestemt tidspunkt hver dag.
  • Strukturer dine dage - del dem op i research, aktiv jobsøgning, møder, telefontid, opfølgning, frokost 1 time incl. ud at gå osv.
  • Spis sundt og nærende og erstat kaffen med vand eller te
  • Vær klar på impulsive møder - dvs. vær fleksibel
  • Gå IKKE i rengøringsmode - afklar dette med din partner
  • Hold IKKE de små børn hjemme - du SKAL have arbejdsro
  • Kommuniker din situation og dine behov med familien. Lav en såkaldt forventningsafstemning.
  • Uddeleger de huslige "pligter" og ansvar til hele familien - skaber fællesskab og samhørighed om "situationen". 
  • Dyrk motion sammen med andre.

Det er min erfaring, at rigtig mange ledige knokler på 24 timer i døgnet med at være jobsøgende. Den går ikke! Uanset om du er ledig eller har et arbejde SKAL du have andre aktiviteter at kære om ellers brænder du ud før tid! 

Derfor skal du betragte din situation som det samme som at gå på arbejde, hvor du også har fri bagefter. Det er en balancegang som kræver struktur og beslutsomhed. 

Når du får jobbet skulle du jo gerne være klar og ikke udbrændt - og det er dit ansvar IKKE at brænde ud som ledig.

Kh
GITTE HOUMAND
Lifecoach & Mentaltræner
Worklife Balance

 

 

Skrevet af Gitte Houmand kl. 10:32
personer har besøgt siden

0 kommentarer :

Kommentér