Giv tid og skab en Glædelig Jul 2013 & et Godt Nytår 2014

Året 2013, har atter har været et personligt og fagligt udviklingsår i min lille coachingvirksomhed. Sideløbende med at jeg coacher mennesker til bedre selvledelse, har fokus også været på at styrke mig selv og træde et step "op" eller frem i egen virksomhed. 

Mine mål er at bevare min indre tro på mig selv og også:

  • At være 100% tilstede i alt, hvad jeg foretager mig.
  • At slippe mit fødte behov for tryghed og tilgengæld hylde frygtløstheden og dermed skabe udvikling og vækst 
  • At udfordre mine fundementale overbevisninger om at jeg ikke har forstand på økonomi! (denne overbevisning er en dræber for al virksomhedsvækst!)
  • At fortsætte min glæde med at skrive fra hjertet
  • At fortsætte med at være den kærlige og insisterende coach der kan rykke dig 
  • At holde fast i at dele fra egen verden og vise den jeg er, så du ved, hvilken coach jeg er 

Mål sikrer at vi når frem. Hvis vi vil bringe det et step højere, vil vi vide, at fokus må være på formålet.

  • Hvad ønsker jeg at skabe?
  • Hvordan ønsker jeg at leve mit liv?
  • Hvem skal det være sammen med og hvorfor?
  • Hvad ønsker jeg at opnå?

Traditionerne

Og nu, hvor det er jul og fokus er på familien og på gamle traditioner som, for mit vedkommende, er cementeret godt og grundigt ned, med alt lige fra julebag, gløgg og æbleskiver, håndskrevne julekort i massevis, juledekorationer, julemaden som bare fylder i hele december måned, julebesøg og julefrokoster, julegaver og hilsen og krammen, er det også tid lige nu, til at mærke, at nogle traditioner ganske enkel ikke holder pgr. af de forandringer, der er i samfundet og pgr. af forandringer i mit eget personlige liv. 

Det nye

De håndskrevne julekort er slut for mit vedkommende. Da jeg besøgte min mor igår, kunne jeg, med baggrund i vanens magt, ikke undgå at mærke det lille stik i hjertet, da jeg så mængden af håndskrevne julekort på hendes gamle kommode i gangen! Det er jo også dét, som julen handler om. At skrive de personlige hilsner og dele dem med hinanden og overbringe kærlige hilsner fra tante dit og fætter dat! Dét er hyggeligt og denne hilsenoverbringelse skaber på flere planer samhørighed. Min egen mor skriver både håndskrevne julekort men hilser også i en alder af 79 den moderne tid velkommen og skriver fra sin Ipad til os, som har en email. Og sådan er det med tiden. Vi kan bruge kræfter på at holde fast i det som var, og det som vi kender, eller vi kan give slip, og møde det nye med nysgerrighed og åbne vores sind. Jeg tror på traditioner OG på udvikling. Intet udelukker det andet, mener jeg.

Tid er den bedste gave

Og jeg tror på tid. Tid er den bedste gave, vi kan give hinanden og i år har jeg ikke stresset med al det udenoms, men valgt at være nærværende i samværet med min familie. Ingen stress og ingen dårlig samvittighed over alt det jeg ikke nåede og bevidst valgte fra, men derimod glæde og stolthed over at vælge det rigtige til. Nemlig nærværet og opmærksomheden. 

Fremtiden med nye beslutninger

Jeg ser meget frem til 2014. Mit personlige fundament er styrket og her i julen har jeg atter truffet forretningsmæssig valg, som vil skabe positive konsekvenser for min virksomhed i 2014. Jeg er stadig på rette vej og det mærkes både stort og lidt uoverskueligt lige nu. Jeg tager et skridt af gangen. Jeg har formålet på plads og nyder vejen hver dag. 

Jeg tror på..dig

Jeg tror på individet og dets unikke kraft og indflydelse på eget liv uden stress og offerfølelser. Og jeg tror på fællesskabet, som skal sikre samhørigheden og kraften til at nå store mål. Når individet er cementeret godt og stærkt med sig selv, er der ingen grænse for udvikling og samarbejde. At arbejde med sig selv, tage sig selv alvorligt og lære det gode det vil sige, ved at være personlig ansvarlig kræver mod til at træde ud af vante roller. Det kræver masser af erkendelser og indsigter som jeg tror, er meningen med den gave vi alle har fået. Nemlig livet. Gaven findes i alle de personlige indsigter vi får, når vi retter opmærksomheden indad. 

Glædelig Jul og Godt Nytår

Jeg ønsker dig en Glædelig Jul og et Godt Nytår med indre fred, ro og balance. Julen er smuk og tillader de store følelser, som jeg også hylder velkommen. 

Kh
GITTE HOUMAND
Lifecoach & konfliktmægler

Skrevet af Gitte Houmand kl. 10:19
personer har besøgt siden

1 kommentar :

Rene nørbjerg sagde...
Kære Gitte.
Også en glædelig jul samt et godt nytår til dig.
Du har ret i mange af de ting, du skriver, og dog.
Det håndskrevne julekort er stadig en vigtig juletradition for mange, ikke mindst jeg selv.
Der kommer altid julemærker på, da vi jo også skal tænke på de, der har brug for hjælp i Danmark.
30. december 2013 kl. 06:12

Kommentér