Introvert - den stille revolution og det nye sort?

Jeg var i aftes til nok det bedste foredrag i meget lang tid! Og det var det, af flere årsager. Foredragsholderen var Anna Skyggebjerg, som er introvert og som har helliget sig sin egen mission om at skrive og berette om det at være introvert i en verden, hvor idealet ses gennem prismen af ekstroverte. 

Jeg coacher mange introverte og mit hjerte brænder særligt meget for denne gruppe mennesker. Så min interesse var dels faglig MEN også personlig, da jeg faktisk selv er delvis introvert og bevidst planlægger egen tid for at lade mine indre energier op. Jeg er dog mest ekstrovert. 

Hvad kendetegner den introverte?

3 væsentligste forskelle mellem introvert og ekstrovert er

 1. Introverte er indrestyrede og lader op (energiskabelsen) i eget selskab 
 2. Introverte har behov for tid til at filtrere informationer
 3. Holdning til viden og erfaringer

Tilbage til hvorfor det var et rigtig godt foredrag.

150 mennesker var kommet for at lytte til Anna Skyggebjerg fortælle om det at være introvert. Det er mange og det viser interessen for personlighedskaraktertrækket "introverthed" Anna er faktisk den fødte, i mine øjne, foredragsholder. Hun tager ejerskab for hendes introverthed og har derfor foreberedt sig hjemmefra. Hun ved også hvordan man møder sine introverte deltagere. Nemlig ved at fortælle om aftenen´s program og hvad de IKKE skal sidde og frygte af impulsive "sjove" opgaver fra hende. Næ, næ - det her kommer til at foregå lige efter planen.

 • Hendes stemme er klar og tydeligt og rolig.
 • Kropssproget stemmer overens med det hun siger, og hun er autentisk og ægte. Dejlig oplevelse.
 • Hun er målrettet for hun har et budskab. 

Hun er bestemt ikke uden humor - guldkornene bliver leveret stille og roligt og der bliver leet, stille og roligt, i salen. For ja, de fleste der er her, er introverte og introverte gør ikke et stort væsen af sig i store forsamlinger. Jeg ville gerne give Anna Skyggebjerg min begejstring for hendes måde at holde foredrag på. Jeg gjorde det ikke, da den bedste måde for Anna, er at jeg skriver til hende og fortæller hende om min oplevelse. Så jeg vil sende hende min blog her.

Introverte HAR udfordringer i livet fordi de ikke tager ejerskab for deres introverthed. Endnu. Dette tydelige budskab fra Anna er jeg 100% enig i. 

Hvor skal introverte starte for at stå ved sig selv?

 • Anerkende, på lige fod med andre mennesker, egne behov og følelser
 • Prioritere behovet for egen tid til at lade op
 • Italesætte egne behov, tanker og følelser overfor deres nærmeste 

Hvad kan du starte med?

 • Læse bøger om emnet
 • Aftal aftente (iflg. Anna Skyggebjerg) med din partner til dyb dialog og fællesskab
 • Aftal ritualet "vestfløj" (iflg. Anna Skyggebjerg) daglig retræte for dig selv, hvor du kan lade dig op

Du kan læse Anna Skyggebjergs blog her: http://blog.annaskyggebjerg.dk/

Jeg vil gerne støtte denne stille revolution om introvertes værdifulde bidrag til verden og til os, som er (mest) ekstroverte.

Derfor coacher jeg også introverte til at tage ejerskab for sig selv som introverte. 100% ejerskab. På den stille måde:-)

Det er mit ønske, at nogle af disse personer vil berette om deres personlige rejse så de dermed kan inspirere andre til at gøre det samme. For det er den RIGTIGE vej at tage. Ejerskab for dem vi er. 

Er du introvert og har brug for hjælp til at komme videre, er du meget velkommen til at kontakte mig.

kh
GITTE HOUMAND
Lifecoach & Mentaltræner

Skrevet af Gitte Houmand kl. 10:27
personer har besøgt siden

2 kommentarer :

Gitte sagde...
Kære Anna
velbekomme - min feedback er fuld fortjent til dig. Du gør en mærkbar forskel for alle de introverte, som "kæmper" med deres selvværd og deres behov for tid og fordybelse i deres arbejdsopgaver, hvor jeg lærer dem at kende.
Fortsæt dit gode arbejde med at hjælpe, støtte, formidle hvor du kan og sålænge det giver dig mening og skaber værdi for dig.
kh
GItte Houmand
5. november 2013 kl. 11:51
Anna Skyggebjerg sagde...
Kære Gitte,

Tak. Af hjertet tak.

At få så positiv feedback på lige netop det at holde foredrag, hvor jeg er så radikalt udenfor min comfortzone... jeg har slet ikke ord for, hvor glad og stolt det gør mig.

Tusind tak for din generøsitet og den hånd i ryggen, jeg vil mærke ved de kommende foredrag.

Kærligst,
Anna
2. november 2013 kl. 03:55

Kommentér