Er du jobsøgende og "corona-træt?"

"Jeg går og tænker meget over, hvad jeg godt kunne tænke mig at bringe op på vores møde onsdag. Jeg ville gerne kunne komme med et fremadskuende, energifyldt, udforskende, nysgerrigt, spændende emne, men... jeg føler virkelig at jeg nærmest er gået i stå. Jeg prøver at tænke muligheder selv... læse faglitteratur, høre podcast, deltage i online kurser, webinar, noget mere selvudvikling, men.... jeg har simpelthen ikke lyst til noget af det.... "

Kan du genkende dig selv?

Har du også gang i din indre kritiker og løftede pegefinger?

Tænker du også lignende tanker som min kunde her:..?

  • "Jeg burde gøre noget andet end det jeg lige nu kan."
  • "Jeg savner at GØRE noget på et arbejde."
  • "At være med til at rykke noget"
  • "Deltage i overvejelser og diskussioner"
  • "Lægge planer, udtænke processer, skrive, ordne, organiserer, strukturerer... alt det jeg er god til."

For det første vil jeg sige, at ovenstående tanker er både normale og forventelige lige nu med Corona, restriktioner, forbud på stort set alt hvad vi kender. Dernæst er ovenstående tanker et fint bevis på, hvad der sker, når vi har både fokus og tanker på noget, vi ikke kan ændre. Vi bliver drænet for energi, lyst og glæde. Vi begynder at tro på, at glæden er lig med alt det vi lige nu ikke kan!

Og det er ikke sandt.

Når vi presser os selv med vores tanker om at vi "skal en hel masse" og at det vi oplever er manglende lyst til "en hel masse" ja, så er vi selvskaber på en indre konflikt, der kan være starten på stress.

Jeg glæder mig sindssygt til at se min kunde til en god lang coachingsnak, så vi kan få en god snak om hendes tanker og hvad de gør ved hende. Og hvor "nemt" alternativerne er:-) ....Mentaltræning er især afgørende i krisetider. Og vi lever i en krisetid nu. Og det er en udfordring af de helt store for de fleste af os. Normalt og forventeligt. Vi vælter rundt i følelsesbarometeret. Den ene dag er vi fulde af energi og kreativitet og får produceret en masse. Den anden dag er vi i kulkælderen, tunge og trætte og ingen lyst til noget som helst.

What to do?

Accepter det som er.

Og her mener jeg at acceptere de følelsesmæssige rutscheture for de går over! De varer ikke ved - og i det øjeblik, vi accepterer at nå ok, det er sådan jeg har det lige nu, og vi giver plads og selvomsorg med kærlige tanker, ja, så er det bare nemmere at være menneske!

Det indre arbejde til at genskabe vores indre energi og accept skabes blandt andet med succes med mentaltræning. Fokus på den indre dialog. Hvordan taler vi med og til os selv - hvilke tanker støtter os.

En anden måde at genskabe indre ro og energi på er den spirituelle del. Arbejde med dyderne, som f.eks Taknemmeligheden. Tænke på, hvad der egentlig er at være taknemmelig over og hvad denne følelse gør ved os, når vi mærker den. Det er skelsættende for de af mine kunder, der giver sig i kast med dette perspektiv.

Og så arbejde med en coach, naturligvis...smiler...for som min kunde skriver:

"Jeg har brug for dit livskloge perspektiv på min situation. og gerne nogle kærlige spark i røven, og så kan vi måske finde ideer sammen."

Jeg er frisk og klar anytime og står også til DIN rådighed, såfremt DU er klar til at arbejde med dig selv.

Kærligst Gitte

Ring til mig 21 91 76 48

Skriv til mig gh@gittehoumand.dk

Skrevet af Gitte Houmand kl. 12:03
personer har besøgt siden

0 kommentarer :

Kommentér