Landmænd i transition del 3. (Psykologisk forandringsproces)

Landmænd i transition del 3. (Psykologisk forandringsproces)
Når noget rammer, ændres alting.
(her stress med masser af personlige "gaver")

Første gang, jeg professionelt mødte en landmand, var der stor skepsis på mig og "hvad jeg var for en". Landmanden var tæt på en personlig nedsmeltning (stress) og det eneste, der stod i hovedet på ham, var "få styr på alt det økonomiske og ny retning"

Hans stress var så voldsom, at hans tale ikke var flydende og hele tiden sad han og holdte på sit hoved, da følelsen af en "osteklokke" spændte hårdt på ham!

Han havde aldrig siddet overfor en "coach" og det var tydeligt, han undrede sig over at befinde sig i min sofa.
Der kom sætninger frem som "jeg skammer mig" - "føler mig ikke dygtig nok" - "hvordan er det kommet så vidt"

Selvbebrejdelser, skyldfølelse og skam er tunge tanker og kan knække selv den stærkeste.

Sideløbende med en målrettet og intens stressbehandling mærkede landmanden osteklokken blev mildere i sit tag for tilsidst at slippe helt. De personlige samtaler som netop var både personlige og private løftede landmanden. Han havde aldrig talt om sig selv! Og mærkede, hvor godt det gjorde at sætte ord på i forhold til hvem han er som menneske, hans personlige lederskab, ønsker, drømme og håb for sig selv og familien. Alle samtalerne styrkede ham. Han blev klogere på sig selv. Fik modet til at træffe beslutninger. Begyndte at interessere sig for sig selv på en ny og konstruktiv måde. Han mistede ikke sig selv.

Landmandsliv er en livsstil som fylder 24/7.

Hvis livsstilen ikke skal knække den moderne landmand anno 2022, er mit bud, han personligt vinder, såfremt han også tager sit personlige lederskab seriøst og prioriterer det aktivt i sit liv.

Kender du en landmand, der kunne have værdi af min hjælp, er du mere end velkommen til at tage fat i mig eller sende artiklen her til ham.

Stay tuned for del 4 imorgen:-)

#coachgittehoumand #landmandscoach #landmand #personligtlederskab #ledelse

 

 

Skrevet af Gitte Houmand kl. 13:50
personer har besøgt siden

0 kommentarer :

Kommentér